Filmgyártás„AZ IDŐ FOGLYAI” Etyeken


Izgalmas új filmes programok és akciók a Korda Filmparkban

A Korda Filmpark 2011. évi megnyitása óta már több tízezer látogatót repített el a filmgyártás varázslatos világába, és szerzett felejthetetlen perceket. A Korda kreatív csapata új élményékkel szeretné gazdagítani látogatóit, ezért alkotta meg legújabb programkínálatát
A Korda Stúdió és Látogatóközpont a Magyar Vöröskereszttel közösen novemberben akciót hirdet „Adományozz mosolyt !" címmel.

A tavaly óta sikeresen futó „Filmbuilding" elnevezésű interaktív filmes csapatépítés során testközelből élhetik át a látogatók a filmforgatás izgalmas pillanatait, a klasszikus filmtrükkökön át a high-tech digitális trükkökig.

Az „IDŐ FOGLYAI” című új rövidjátékfilm készítői több helyszínen, sokkal több és izgalmasabb jelenettel fokozzák a forgatási élményt a résztvevők számára. Az új program keretében három filmkoncepcióból választhatnak az érdeklődők. A kerettörténet alapján a program résztvevői látogatóként érkeznek egy szupermodern laboratóriumba, hogy megtekintsék a tudósok legújabb fejlesztését, AZ IDŐGÉPET. A berendezés váratlanul meghibásodik, és a gyanútlan látogatókat a középkorba és/vagy a jövőbe repíti, ahol csak tovább fokozódnak az izgalmak! Vajon sikerül-e visszajutniuk a jelenbe, vagy örökre az idő foglyai maradnak?

Az őszi újdonságok sorában fontos szerepet kaptak az általános és középiskolások is. December 20-ig az „Őszi Mozivarázs” akció keretén belül kedvezményekkel várja a Filmpark a diákcsoportokat, és új lehetőségként tematikus történelemórákat is kérhetnek a fiatal látogatók. A rendhagyó órákat a New York-i (Hellboy 2 – Az Aranyhadsereg című film díszlete) és középkori díszletváros (Borgiák televíziós sorozat díszlete) mellett, a Korda Stúdió közelében felépített angol XIII. századi díszletben hallgathatják meg az érdeklődő csoportok. Az angol díszletfalu Ken Follett „Az idők végezetéig"(World Without End) című világhírű regényéből készült azonos című európai televíziós sorozat forgatási helyszíne volt, ahol e kor jellemzőit ismerhetik meg a látogatók.

A kültéri díszletegyüttes egy kolostort, egy középkori falut, valamint egy katedrálist jelenít meg. A tematikus történelemórák kizárólag előzetes egyeztetés alapján vehetők igénybe, nem képezik részét az állandó kiállításnak!

„A Korda Filmstúdió és Filmpark vezetősége az idei Karácsony alkalmával örömet szeretne szerezni olyan hátrányos helyzetű gyermekeknek is, akik nem tudnak eljutni a Látogatóközpontba, ezért közös akciót szerveztünk a Magyar Vöröskereszttel. Az akció során 2013. novemberében látogatóink minden vasárnap jelképes összegért válthatnak belépőjegyet. Azt kérjük vendégeinktől, hogy a Vöröskereszt által felállított urnába helyezzék el önkéntes adományaikat. Az összegyűlt összegből a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben lévő bázisiskolák egyikét támogatjuk. Kampányunk mottójának az „Adományozz mosolyt a Vöröskereszttel!" jelmondatot választottuk, mert valóban hiszünk abban, hogy nagyon sok gyermek arcára tudunk majd mosolyt varázsolni ...."- nyilatkozta Kakuk Andrea, a Korda Filmpark ügyvezetője. „Remélem nagy látogatólétszámmal számolhatunk, hogy az érintett gyermekek és családok is igazi ünnepként élhessék át az idei Karácsonyt!"Média száma
1
Megtekintés
5824 / 86
Dátum
2015-01-29
Tartalom azonosító
9587
ED