FilmgyártásMegjelent a LAMAX X 7 Mira akciókamera!


 A kamera doboza elég nehéznek tűnt, amiből gondoltam, hogy vagy nagyon vastag a használati utasítás, vagy tele van sok kiegészítővel. A fenti kép szerint az utóbbi nyert. Sok kiegészítő van a kamerához. Ez nagyon jó, mert nem az van, hogy pénzt kiadunk ki és amikor kicsomagoljuk a terméket, akkor vesszük észre, hogy szinte nem is tudjuk használni a külön megvásárolható kiegészítők nélkül.

Kiegészítők a dobozban

Töltő, adatkábel, a rögzítéshez használható ragasztható ésLamax X7 Tesztvilag (10) csavarozható talpak, amik 3M kétoldalas ragasztóval vannak “szerelve”. De külön is van a készletben két ilyen kétoldalas ragasztó. Nagy figyelemmel volt a gyártó, aki nem csak ezt, hanem gyorskötözőket és egy vékony acélzsinórt is tett a csomagba. Mivel ez egy extrém körülmények között használatos kamera, így nem elég sok esetben csak fölragasztani, vagy fixálni egy kormányra, vagy bármi másra. Mert mi van akkor, ha leesik a motorcsónakról, vagy az ejtőernyős ugrás során.x7_3 Ilyenkor nem a kamerát fogjuk sajnálni, hanem a megismételhetetlen felvételt. Ezt elkerülve tudjuk a ragasztás, vagy a rögzítés után a kábelkötegelővel, vagy a drótzsinórral biztosítani az x7-et. A dobozban van számtalan rögzítő fül, amivel tudunk tovább csatlakozni monopodhoz, statívhoz, sliderhez. Találunk nem csak szinkron, de 90 fokos fordítót is. Minden kiegészítő gondosan külön kis zacskóban van, így a forgófej is, amivel a kamerát bármilyen szögbe elfordíthatjuk. A dobozban továbbá legalul van a használati utasítás, ami Magyar nyelvű is.

Tehát sok sok kiegészítő a törlőkendőtől az ütés és vízálló tokig minden. Ja majdnem elfelejtettem, ha szakadó esőben felvételt készítenél és közben hangra is szükség van, akkor a csomagban van egy olyan hátlap a törhetetlen Polikarbonát tokhoz, ami átereszti a hangokat. Igen ez is széria tartozék.

Mivel két aksit kapunk a csomagban, ezért mindkettőt feltöltve indultunk tesztelni FullHD módban. Minek is érjük be kevesebbel, hiszen a lényeg, hogy a legélvezhetőbb minőséget produkáljuk.

A kamera egyik legjobb ismérve az ár-értékarány, ami nem mindegy egy fiatal gördeszkás srácnak, aki nem egy egész estés akciófilmet akar készíteni, hanem csak megörökíteni azokat az új trükköket, amit napokon keresztül gyakorolt. Lamax X7 Tesztvilag (12)Tehát ha minden összeállt a vevő fejében és beállította a megfelelő értékekre a kamerát(a menü támogatja a magyar nyelvet) akkor mehetünk is a haverokkal vadulni, motorozni, vagy ugrani egy ejtőernyővel. Mivel mi teszt oldal vagyunk ezért ki kellene nekünk is ugrani. Most elszomorítok mindenkit, hogy nem fogok, de a kamera előnyeit és hátrányait szépen sorra veszem.

 

 

A használat alatt megfigyelt negatív és pozitív dolgok

 • Motoros kesztyűben nehezebb megnyomni a gombokat
 • jó lenne, ha a kamera a felvétel indulását rezgéssel jelezné (pl a sisak tetején rögzítve nem tudjuk biztosan, hogy jól megnyomtuk, vagy nem a Rec gombot)
 • Hiányoltam a felvételi szög állíthatóságát(170°) vagyis majdnem mindent lát.

Lamax X7,Lamax X7,Lamax X7,Lamax X7,Lamax X7

 • Végre nem vörös fény jelzi a felvételt, hanem kék
 • tartalék akkumlátor és akkumlátor fedél
 • Vizes környezetben használható hangáteresztő hátsó ajtó, a tokhoz
 • Wi-Fi funkció
 • Nagyon egyszerű és jó menürendszer
 • 20 kiegészítő a dobozban
 • 30 méterig vízállóság
 • Prémium termék nem prémium áron

 A kamera használatban

 

Lamax X7 Tesztvilag (9)

A felvételek során könnyen és egyszerűen kezelhető volt. Fontos a gyorsaság, hiszen nem véletlen használjuk extrém sportokhoz. Megbízhatóan üzemelt. Az egyik vaskorláthoz közép erősen ütögettem, hogy kikapcsol-e , vagy nem a felvétel. Nem kapcsolt ki és a későbbiekben megnézve ezt a részt nem volt sem vízszintes, sem pedig függőleges becsíkozódás. Ez tetszett nagyon, hiszen akkor simán föl lehet tenni olyan gépre is, ami úgy rezeg, mint egy rosszul szinkronizált 6 hengeres benzines ZIL motor. A kamera kormányrögzítő konzol, a hagyományos biciklihez méretezett csavaros bilincs. Manapság az cross motorokra és a biciklikre is nehéz lenne föltenni, mert a csavar hosszúsága nem elég, mivel sokkal vastagabb a kormány. Ezt könnyen orvosolhatjuk, ha veszünk hozzá két 10 mm-el nagyobb csavart cirka 20 Ft-ért. Ezt teljesen egyszerű kicserélni és nem lesz gond ezután a...Folytatás

 Média száma
1
Megtekintés
5820 / 86
Dátum
2015-09-21
Tartalom azonosító
10405
ED